Bel voor een afspraak phone-icon 06-23662101
IMG 1339


Onze Zoutkamertherapie is voor iedereen van groot tot klein. Ook zonder noemenswaardige luchtweg- of huidklachten is een bezoek aan de zoutkamer aan te raden. Halotherapie reinigt uw luchtwegen van aanwezige vervuilende stoffen en allergenen die wij dagelijks via het inademen binnenkrijgen.

Een periodieke 'schoonmaakactie' in de zoutkamer geeft de longen de mogelijkheid om meer zuurstof op te nemen. Dit verhoogt de vitaliteit van lichaam en geest. Daarnaast werkt Halotherapie preventief tegen verkoudheid of vermindert het de klachten van een al opgelopen verkoudheid.

Kijk (klik) rechts op deze pagina per groep voor specifieke informatie over Luchtwegen, Huid, Kinderen, Rokers, Sporters en Ontspanning.

"Kortom gewoon genieten & ontspannen in een gezonde omgeving terwijl de zoutgenerator en de Himalaya zoutstenen hun werk doen. Zodat je super gezonde lucht kunt inademen, je huid kunt verzorgen en tegelijkertijd heerlijk kunt ontspannen!"


Luchtwegen

Onze luchtwegen kunnen door vele oorzaken ontstoken en geïrriteerd zijn en vol slijm zitten. Halotherapie remt ontstekingsreacties in de luchtwegen af en lost het vastzittend slijm op. Irritaties, hoesten, jeuk en ernstige vernauwingen van de luchtwegen verminderen of voor langere tijd vrijwel helemaal wegblijven.
Navigeer naar het menu 'Halotherapie, waar helpt het bij' voor specifieke informatie per aandoening zoals; Astma, COPD, Bijholteontsteking, Bronchitis, Cystische frybrose, Sinusitis ,Hooikoorts, Allergie, Sarcoïdose (long), Chronische verkoudheid en Oorontsteking.

Huid

Zout geeft goede resultaten bij het behandelen van verschillende huidproblemen. Ontstekingen worden afgeremd, de doorbloeding van de huid verbetert en de huid kan tot rust kan komen. Navigeer naar het menu 'Halotherapie, Waar helpt het bij' voor specifieke informatie per aandoening zoals; Psoriasis, Eczeem, Acne en Dermatitis.

Kinderen

Halotherapie is een 100% natuurlijke en een medicijnvrije behandelmethode en is daarom al geschikt voor kinderen vanaf de leeftijd van 6 maanden. Kinderen reageren snel op natuurlijke behandelwijzen en daarom is het aan te bevelen om kinderen met ademhalings- en huidproblemen Halotherapie te laten ervaren.

Onderzoek heeft aangetoond dat bij gemiddeld 90% van de kinderen al na slechts enkele sessies substantiële verbeteringen waarneembaar zijn. Op langere termijn is nog een verdere afname van de klachten waar te nemen en kan in veel gevallen de medicatie (in overleg met de arts) worden afgebouwd met soms meer dan 25%.

Kinderen hebben relatief gezien meer problemen met hun luchtwegen dan ouderen. De belangrijkste redenen hiervan zijn:
  • Organen (o.a. de longen) bij kinderen zijn tot ongeveer hun 9e levensjaar nog volop in ontwikkeling en daardoor gevoeliger voor gevolgen van vervuiling.
  • Trilhaartjes in de luchtwegen zijn bij kinderen nog niet volgroeid waardoor hun longen minder capaciteit hebben om vervuiling 'naar buiten te werken'.
  • Kinderen zijn nog klein en verkeren daardoor op een leef- en ademhalingsniveau wat dichter bij de grond is dan ouderen.
  • Bekend is dat de meeste luchtvervuiling zich bevindt op de (lage) hoogte van de uitlaat van auto's en de lucht daar minder gevoelig is voor de wind.
  • Doordat de longen van kinderen nog niet volgroeid zijn, hebben kinderen een hoger ademhalingsritme waardoor ze juist nog meer vervuiling 'naar binnen halen'. 
 
Bookmark and Share

© 2023 ZoutkamerZuidlaren.nl | All rights reserved |