Bel voor een afspraak phone-icon 06-23662101
leaf-icon

100% natuurlijk 

Wellness! Heerlijk ontspannen tijdens de Zouttherapie met rustgevende muziek naar eigen keuze.
box-icon

Persoonlijke aandacht

Samen bespreken we de resultaten onder het genot van een heerlijk (gratis) kopje koffie, thee of water.
lotus icon

Geen bijeffecten & verbetert de vitaliteit

Reinigt de luchtwegen en verwijdert overmatig slijm.

Halotherapie helpt bij?

EmpfyseemBronchitis ofwel acute bronchitis ontstaat vaak na een verkoudheid of griep als bacteriën of virussen in de bronchiën terecht komen, een ontsteking veroorzaken en de slijmvliezen als reactie meer slijm gaan produceren. Bij te veel slijm plakken de trilhaartjes aan elkaar en stagneert het natuurlijk proces van slijmafvoer. In dit opgehoopte slijm kunnen bacteriën en virussen zich eenvoudig vermenigvuldigen. De ontstekingen maken het slijm dikker, de doorstroming van lucht vermindert met als gevolg dat het ademen moeilijker gaat.

Door het slijm en irritatie van de longen zult u vaker gaan hoesten. Om ook het risico van littekenvorming bij ontstekingsreacties in de longen te voorkomen is het belangrijk om het afvoeren van het overtollige slijm zo snel mogelijk op gang te brengen.

Roken en luchtvervuilende stoffen zijn in de meeste gevallen oorzaak van bronchitis. Is de ontsteking permanent dan spreken we van chronische bronchitis en dat geeft bijna dagelijkse klachten in de vorm van hoesten, slijm opgeven en benauwdheid. Chronische bronchitis en longemfyseem vormen samen COPD.

Hoe kan zouttherapie werken?
Zouttherapie remt ontstekingen en dood de aanwezige virussen en bacteriën. Door het inademen van het droge aerosolzout slinken de gezwollen slijmvliezen en verruimen de luchtwegen zich weer door zich te ontdoen van het overtollige slijm met daarin de afvalstoffen van ontstekingen, bacteriën en virussen. Het ophoesten van slijm gaat makkelijker en de trilhaartjes hervatten het zelfreinigende proces van het lichaam.
 
Bookmark and Share

© 2023 ZoutkamerZuidlaren.nl | All rights reserved |