Bel voor een afspraak phone-icon 06-23662101
leaf-icon

100% natuurlijk 

Wellness! Heerlijk ontspannen tijdens de Zouttherapie met rustgevende muziek naar eigen keuze.
box-icon

Persoonlijke aandacht

Samen bespreken we de resultaten onder het genot van een heerlijk (gratis) kopje koffie, thee of water.
lotus icon

Geen bijeffecten & verbetert de vitaliteit

Reinigt de luchtwegen en verwijdert overmatig slijm.

Halotherapie helpt bij?

Atopic-Dermatitis 1-2-2Eczeem (dermatites) is een verzamelnaam voor een groot aantal verschillende huidaandoeningen. De meeste eczeemvormen jeuken, maar lang niet alle jeukende aandoeningen zijn eczeem.

Bij milde vormen van eczeem is de huid droog, schilferig, rood en jeukt het. In ernstige gevallen ontstaan er ook korstvormingen en bloedingen, met het risico op infecties. Vaak ook bultjes, soms blaasjes. Juist het tegelijk voorkomen van meerdere symptomen past bij eczeem.

Atopisch eczeem (of atopische dermatitis) is een vorm van eczeem die voornamelijk optreedt tijdens de kinderleeftijd en is er een grote kans dat het op latere leeftijd vanzelf verdwijnt. Het eczeem kan echter ook chronisch voortduren of later terugkomen. Kinderen met atopisch eczeem hebben een aanleg om allerlei allergieën te ontwikkelen, bij voorbeeld voor huisstof, of graspollen, of kattenharen, en andere aandoeningen. Deze aanleg is erfelijk en wordt atopie genoemd. Wie atopisch is, kan in de loop van het leven last krijgen van allerlei klachten die daar bij horen, zoals atopisch eczeem, hooikoorts, of astma.


Hoe kan zouttherapie werken?
Zouttherapie biedt een 100% natuurlijke behandeltherapie om de symptomen van eczeem tegen te gaan. In de steriele omgeving van de Zoutkamer zal het contact het droge aerosolzout in veel gevallen een aanzienlijke verlichting van de klachten geven.

De belangrijkste voordelen van Zouttherapie bij dermatites/eczeem zijn:

  • remt ontstekingen af
  • dood bacteriën en schimmels
  • reinigt de huid (anti-bacterieel)
  • brengt huid tot rust
  • minder jeuk
  • stimulering doorbloeding van de huid
  • huid wordt zachter en egaler

Als eczeem (ook) op intiemere delen van het lichaam aanwezig is dan houden wij daar met de indeling van de sessies rekening mee, én gaan daar vanzelfsprekend zeer discreet mee om. Een ligbedje is beschikbaar om eventueel ook de achterzijde van het lichaam goed te kunnen behandelen.

Is er naast eczeem ook sprake van allergische of astmatische klachten dan geeft een kuur in de zoutkamer ook voor deze aandoeningen verlichting.

 

Bookmark and Share

© 2023 ZoutkamerZuidlaren.nl | All rights reserved |